Denne herlige jordbærdesserten er det Bakemagi-mannen som lager hjemme hos oss. Lime- og basilikummarinerte jordbær med råkrem er en herlig sommerdessert – og den er perfekt med de søte, norske jordbærene som er i sesong nå! Den friske marinaden av lime og basilikum gir en fin syrlighet til de søte bærene og den deilige råkremen. Dette er en raus porsjon – mye vil gjerne ha mer om man først har fått smaken på denne desserten!
Lime- og basilikummarinerte jordbær med råkrem, 4-6 porsjoner
- 2 kurver jordbær
- skall og saft av 2 stk lime
- 0,5 dl friske basilikumblader
- 3/4 dl sukker
- Råkrem
- 3 eggeplommer
- 1 dl sukker
- 1 ss vaniljesukker eller frøene fra 1/4 vaniljestang (bruker du vaniljesukker med ekte vanilje, holder det med 1 ts)
- 3 dl kremfløte
Rens og del jordbærene i passende biter. Finrasp skallet (kun det grønne) av limen og press ut saften, og finhakk basilikumbladene. Ha skallet og saften fra limen i en stor bolle og tilsett sukker og basilikum. Bland godt, tilsett jordbærene og vend de forsiktig inn i marinaden. La jordbærene marineres i en halv times tid, rør forsiktig om av og til.
Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Pisk deretter kremfløten til den er silkemyk, ikke helt stivpisket. Vend eggedosisen forsiktig inn i den piskede kremfløten til kremen blir jevn.
Fordel jordbærene i glass eller skåler – unngå å få med for mye av væsken fra marinaden. Jordbærene kan gjerne siles av i et dørslag eller sil før du legger de over i glassene, det vil uansett komme noe væske fra jordbærene når de står en tid i glassene før servering. Dekk jordbærene med råkremen og sett kjølig. La de gjerne stå kjølig et par timer før servering – da får både smakene og kremen satt seg litt.
Pynt gjerne glassene med noen basilikumblader og friske jordbær før servering.
[…] og basilikummarinerte jordbær og råkrem – to favoritter i en! Fyllet er egentlig en herlig dessert som er publisert tidligere her på Bakemagi, og den passer utrolig godt til pavlova! Den […]
[…] og basilikummarinerte jordbær og råkrem – to favoritter i en! Fyllet er egentlig en herlig dessert som er publisert tidligere her på Bakemagi, og den passer utrolig godt til pavlova! Den friske […]