Pitabrød

Pitabrød_oppskrift_bakemagi_3

Hjemmelagde pitabrød er perfekt å servere til taco, og de kan lages både fine eller litt sunnere med grovt mel. Her i huset har vi ikke kjøpt ferdige pitabrød på mange år – vi har blitt bortskjemte med hjemmelagde som både smaker bedre og er laget uten tilsetningsstoffer. Pitabrød er enkelt å lage,  og det er populært både til middag og i nistepakken til små og store.

Pitabrød_oppskrift_bakemagi_2

Pitabrød, ca 16 stk

  • 6 dl vann
  • 0,5 pk tørrgjær
  • 2 ts sukker
  • 1,5 ts salt
  • 800-1000 gr hvetemel (bytt gjerne ut halvparten med fullkornshvetemel)

Pitabrød_oppskrift_bakemagi

Bland gjær og sukker i lunkent vann (25-30 grader) og la det stå i  10-15 minutter, til det det danner seg små bobler i væsken. (Bruker man ferskgjær, bland gjæren ut i lunkent vann og tilsett det tørre med en gang). Bland salt inn i halvparten av melet og elt dette inn i væsken. Tilsett mel til deigen er smidig og slipper bollen. Elt i ti minutter i kjøkkenmaskin eller for hånd. Dekk bollen med plast og la deigen heve en times tid på et lunt sted.

Del deigen inn i 16 like store emner og trill de til boller. Kjevle bollene flate til de er 0,5 cm – 1 cm tykke. Bruk gjerne store pepperkakeformer og stikk ut figurer – artig for barna. Legg pitabrødene på et kjøkkenhåndkle, dekk de med et annet håndkle og la de etterheve i 30-45 minutter.

Legg brødene med undersiden opp på en stekeplate kledd med bakepapir eller legg de på en bakestein (husk å ha varmet den opp i ovnen i minst en time). Stek pitabrødene på 250 grader midt i ovnen på over- og undervarme, i 4-5 minutter. Halvveis ut i steketiden vil brødene fylles med luft. Snu gjerne brødene mot slutten av steketiden og stek de med undersiden opp. Avkjøl pitabrødene på rist under et kjøkkenhåndkle.

Pitabrød_oppskrift_bakemagi_1

Pitabrødene kan fint fryses. Pakk de i plast og legg de i fryseren når de er avkjølt. La de tine i romtemperatur og lunk de noen minutter i ovnen på svak varme. Jeg pakker de gjerne inn i litt aluminiumsfolie etter jeg har varmet de de opp. Da blir de myke og hardner ikke i kantene før de blir spist. Server pitabrødene til fredagstacoen, eller fyll de med det man liker best av pålegg, salat eller middagsrester og legg i matboksen.

One thought on “Pitabrød

  1. […] Myke og luftige pitabrød laget med spelt er supert tilbehør til fredagstacoen eller fyll de med fiskekaker, kylling, en god salat eller det du liker best! Disse krever ikke mye elting, men desto litt lengre hevetid enn pitabrød laget med hvetemel. […]

Leave a Reply