Om meg

Velkommen til Bakemagi!

Jeg som driver Bakemagi, heter Gry Eilen og bor i Bergen med mann og to barn. Her på Bakemagi finner du bilder og oppskrifter på gjærbakst, kaker og desserter jeg lager, og innimellom også noen middager.

Bakemagi er et resultat av en glødende interesse for baking gjennom mange år. Fra barnsben av har jeg vært ivrig kjøkkenhjelper hos både min mamma og min mormor, som begge er og har vært fantastiske forbilder på kjøkkenet! Noen av de fineste barndomsminnene jeg har om min mormor, er nettopp de magiske stundene vi hadde på kjøkkenet hennes da vi lagde marsipanroser og trillet punsjboller av tørre sjokoladekakesmuler. Selv om min mormor ikke lenger er blant oss, gjør jeg dypdykk i hennes gamle bakeoppskrifter. I bøker med oppskrifter skrevet ned med sirlig løkkeskrift, finner jeg glede og inspirasjon; oppskrifter som ofte er gjemt og glemt av mange. Oppskrifter som bør tas fram og kanskje fornyes litt. Oppskrifter som kan glede flere generasjoner.

Baking er for meg noe magisk; noen råvarer mikset sammen kan bli veldig godt! Baking må ikke være avansert og vanskelig. Ved å dele både nye og gamle oppskrifter, håper jeg Bakemagi vil være til inspirasjon for deg som er eller som ønsker å være kreativ på kjøkkenet, uavhengig av erfaring. Det skal ikke mye til for å trylle fram og servere deilig bakst – håper du blir inspirert!

– Gry Eilen Kvale

bakemagi_3