Pavlova med marinerte jordbær

pavlova_marengs_jordbær_marinerte_lime_basilikum_råkrem_fløtekrem_oppskrift_bakemagi

Pavlova med lime- og basilikummarinerte jordbær og råkrem – to favoritter i en! Fyllet er egentlig en herlig dessert som er publisert tidligere her på Bakemagi, og den passer utrolig godt til pavlova! Den friske marinaden med jordbær, lime og basilikum gir en fin syrlighet til den søte råkremen og marengsbunnen. Pavlova er alltid populær i vår familie, og det er sjeldent noe igjen når festen er over – herlig!

pavlova_marengs_jordbær_marinerte_lime_basilikum_råkrem_fløtekrem_oppskrift_bakemagi_4

Pavlova med lime- og basilikummarinerte jordbær og råkrem

 • Pavlovabunn, 26-28 cm
 • 6 eggehviter, romtempererte
 • 300 gr sukker
 • 2 ts maizenna, maisstivelse – ikke jevner
 • 2 ts hvitvinseddik
 • Lime- og basilikummarinerte jordbær
 • 2 kurver jordbær
 • skall og saft av 2 stk lime
 • 0,5 dl friske basilikumblader
 • 3/4 dl sukker
 • Råkrem
 • 3 eggeplommer
 • 1 dl sukker
 • 1 ss vaniljesukker eller frøene fra 1/3 vaniljestang
 • 3 dl kremfløte

pavlova_marengs_jordbær_marinerte_lime_basilikum_råkrem_fløtekrem_oppskrift_bakemagi_3

Lag marengsbunnen først. Forvarm ovnen til 200 grader over- og undervarme. Kle et stekebrett med bakepapir, og tegn gjerne en sirkel på 26-28 cm. Marengsen vil vokse litt under steking, så beregn litt ekstra plass i forhold til serveringsfat. Snu bakepapiret slik at blyantstreken kommer ned mot brettet og smør bakepapiret med litt nøytral olje.

Pisk eggehvitene i en kjøkkenmaskin eller med en håndmikser på medium hastighet, til de begynner å skumme. Bland maizena og sukker, og tilsett dette i eggehviteskummet litt etter litt, pisk godt mellom hver gang. Pisk til stiv, blank og silkemyk marengs – dette tar gjerne 15-20 minutter på medium hastighet. Tilsett hvitvinseddik og pisk det godt inn.

Ta 1/3 av marengsen og spre den utover bakepapiret, innenfor sirkelen. Ha resten av marengsen over i en sprøytepose eller brødpose, klipp hull og sprøyt ut fine marengstopper på bunnen. Du kan selvsagt droppe sprøytepose og bare spre marengsen utover med en slikkepott.

Sett marengsbunnen på nederste rille i stekeovnen, senk temperaturen til 100 grader og la bunnen steke i ca 75-90 minutter. Når bunnen er ferdig, er marengsen myk inni og sprø utenpå. La den avkjøles på rist, gjerne over natten i stekeovnen med ovnsdøren på gløtt. Marengsbunner holder seg godt, og kan gjerne lages noen dager i forveien. Oppbevar den tørt, med litt bakepapir rundt.

pavlova_marengs_jordbær_marinerte_lime_basilikum_råkrem_fløtekrem_oppskrift_bakemagi_5

Rens og del jordbærene i passende biter. Finrasp skallet (kun det grønne) av limen og press ut saften, og finhakk basilikumbladene. Ha skallet og saften fra limen i en stor bolle og tilsett sukker og basilikum. Bland godt, tilsett jordbærene og vend de forsiktig inn i marinaden. La jordbærene marineres i en halv times tid, rør forsiktig om av og til. Ha jordbærene over i en sil og la de renne av seg overflødig væske. Ta vare på jordbærsaften.

Pisk egg, sukker og vaniljesukker/frø fra vaniljestang til eggedosis. Pisk deretter kremfløten til den er silkemyk, ikke helt stivpisket. Vend eggedosisen forsiktig inn i den piskede kremfløten til kremen blir jevn.

pavlova_marengs_jordbær_marinerte_lime_basilikum_råkrem_fløtekrem_oppskrift_bakemagi_2

Fjern bakepapiret forsiktig fra marengsbunnen (kan hende du må lirke litt) og legg marengsbunnen over på et serveringsfat. Fordel kremen over bunnen, og legg de marinerte jordbærene forsiktig på kremen. Pynt gjerne med litt revet limeskall, basilikumblader, hele jordbær og små pikekyss. Ha den avsilte jordbærsaften i en liten mugge og server ved siden av kaken. Da marengsbunnen blir litt fuktig og gjerne klapper litt sammen av fyllet, bør den serveres med en gang den er fylt og pyntet.

One thought on “Pavlova med marinerte jordbær

 1. […] Denne pavlovaen er en av mine absolutte favoritter! Pavlova fylt med råkrem og syrlige lime- og basilikummarinerte jordbær – en herlig smak av sommer. Oppskriften på denne finner du her. […]

Leave a Reply