Byggpannekaker

pannekaker_byggpannekaker_grove_pannekaker_lapper_sveler_muffeluffer_bygg_syrinsukker_oppskrift_bakemagi_5

Pannekaker er gode både som søte og salte, sunne og mindre sunne – alt etter smak og behag. Disse pannekakene er laget med byggmel, som jeg synes gir en ekstra god smak. De er litt sunnere, og metter mer samtidig som de er tynne og myke, akkurat som jeg husker de fra barndommen. Ønsker du tykkere pannekaker, tilsetter du bare mer mel i røren.

pannekaker_byggpannekaker_grove_pannekaker_lapper_sveler_muffeluffer_bygg_syrinsukker_oppskrift_bakemagi

Byggpannekaker, ca 10 stk

 • 120 gr byggmel
 • 80 gr hvetemel
 • 4 dl melk
 • 4 egg
 • 0,5 ts salt
 • 20 gr smeltet smør

Ønsker du å doble røren, trenger du gjerne ikke å doble egg- og smørmengden. Denne røren har godt med egg,  så et par egg til holder gjerne lenge. Og du trenger ikke øke smørmengden.

pannekaker_byggpannekaker_grove_pannekaker_lapper_sveler_muffeluffer_bygg_syrinsukker_oppskrift_bakemagi_4

Bruk en visp og bland byggmel, hvetemel, salt og halvparten av melken sammen til en smidig røre. Bland inn resten av melken og eggene, og bland inn smøret til slutt. La røren svelle i minst 30 minutter.

Stek pannekaker i en varm stekepanne og server pannekakene med ønsket topping. Her har jeg toppet pannekakene med syrinsukker og søte, norske jordbær.

pannekaker_byggpannekaker_grove_pannekaker_lapper_sveler_muffeluffer_bygg_syrinsukker_oppskrift_bakemagi_2

4 thoughts on “Byggpannekaker

 1. De ser super lekre ut. Så bra at du bruker såpass mye byggmel i. Jeg merker jeg har det bedre til hverdags med å kutte ut mest mulig av hvetemel. F.eks mandelmel bruker jeg ofte i stedenfor hvetemel noen ganger i kaker. Det blir som oftest kjempe godt. Nesten som marsipan smak. Men det er ikke alltid man kan bruke det som en erstatning for hvetemel, for det gir nok en tyngre konsistens, og det blir ikke så luftig, vil jeg tro.

  Så søte fine jordbær. Har du trykket dem ut med bruk av former?

  1. Tusen takk for koselige ord, Betine 😊 Ja, de fleste av oss har gjerne godt av å redusere bruken av hvetemel i hverdagen. Det er jo så mye godt mel å velge mellom! Hvetemel kan ikke alltid erstattes full og helt med godt hell, men veldig ofte kan man mengden reduseres.

   Ja, jordbærene har jeg trykt ut med små pepperkakeformer 😊

 2. Kan en bruke havremel i stedet for hvetemel ?

  1. Det går fint. De blir litt tyngre bare 🙂

Leave a Reply