Hamsterkake

Hamster_kake_sjokoladekake_bakemagi4

Det er alltid stas å lage kaker etter bursdagsbarna sine ønsker – som denne hamsterkaken. Denne er laget av en barnevennlig sjokoladekake, fylt med sjokoladesmørkrem og nonstop, og pyntet med hvit sjokolade og marshmallowfondant. Selve kaken er enkel å lage. Her er det modelleringen av hamstrene som tar litt tid.

Hamster_kake_sjokoladekake_bakemagi

Sjokoladekake, 26 cm springform

 • 3,25 dl sukker
 • 2,5-3 ss kakao
 • 0,5 ss natron
 • 75 gr smeltet smør
 • 5 dl kefirmelk
 • 5 dl hvetemel

Sikt det tørre i en bakebolle og bland inn smeltet smør og kefir. Bland ingrediensene godt sammen med en visp eller med en håndmikser/kjøkkenmaskin. Smør en rund springform str 26 cm med litt smør eller formfett, og legg bakepapir i bunn og langs kantene. Smør også bakepapiret. Hell røren over i formen.

Stek kaken på 175 grader over- og undervarme, nederst i ovnen i ca 35-50 minutter, avhengig av egenskapene ovnen din har. Bruk en kakenål eller tannpirker i tre og stikk ned i midten av kaken mot slutten av steketiden. Er den tørr, er kaken ferdig. Når kaken er ferdig stekt, ta den ut av ovnen og la den stå ti minutter i formen. Legg et bakepapir på en rist, hvelv kaken over og ta av formen. La kaken avkjøles under et klede.

Pakk kaken godt inn i plast og oppbevar gjerne i kjøleskap fram til den skal fylles og pyntes – det er enklere å skjære i en kald kake og den smuler mindre.

Hamster_kake_sjokoladekake_bakemagi3

Smørkrem

 • 200 gr smør, romtemperert
 • 2 ts vaniljesukker
 • 500 gr melis ( + 200-300 gr til justering)
 • 2 egg, romtemperert
 • 100 gr melkesjokolade
 • 100 gr hvit sjokolade

Ha smøret i en bolle og sikt i melis og vaniljesukker. Pisk dette godt sammen, bruk en kjøkkenmaskin eller håndmikser. Det tar gjerne 10-15 minutter. Tilsett ett egg av gangen, og pisk godt mellom hvert egg til kremen er myk. Del kremen i to like store deler og ha de i hver sin bolle.

Smelt melkesjokolade og hvit sjokolade i hver sin bolle over et vannbad. La den smelta sjokoladen avkjøles til den holder fingertemperatur og hell hver av sjokoladene over i hver sin bolle med smørkrem og pisk sjokoladen godt inn. Juster begge kremene med mer melis så de blir litt fastere, men fortsatt så myk at de er enkle å smøre ut.

Istedenfor å smelte sjokolade for å lage mørk sjokoladesmørkrem, kan du erstatte sjokoladen med kakao. Prøv deg fram med 3-4 skjeer original kakao (ikke bakekakao) eller sjokoaldepulver. Ønsker du en vaniljesmørkrem, dropper du å tilsette noe annet enn melis etter å ha tilsatt egg.

Del kakebunnen slik at du får tre bunner. Legg en bunn på kakefat, fest den gjerne til fatet ved å legge en liten teskje med smørkrem mellom fatet og bunnen. Dynk bunnen med litt melk og smør et lag med melkesjokoladesmørkrem med en slikkepott eller bruk en sprøytepose. Strø over Nonstop for litt knas. Legg på en bunn til, dynk med melk og smør et lag med sjokoladesmørkrem. Legg på den siste bunnen og dynk med litt melk.

Hamster_kake_sjokoladekake_bakemagi2

Høvle hvit sjokolade (jeg brukte ca 400 gram) med ostehøvel slik at sjokoladen ser ut som sagflis. Smørkremen fungerer som lim for den høvlede sjokoladen, så høvle sjokoladen før kaken smøres opp med krem slik at kremen ikke tørker. Sett sjokoladen i kjøleskapet. Bruk en spatula og dekk hele kaken med den hvite sjokoladesmørkremen. Smør også kakebrettet med  resten av smørkremen. Strø den høvlede sjokoladen over kaken og klapp den fast langs sidene. Strø resten av sjokoladen over kakebrettet. Sett kaken kjølig, gjerne i en kakeeske.

Hamster_kake_sjokoladekake_bakemagi5

Lag hamstere og annet i marshmallowfondant eller marsipan. Oppskrift på marshmallowfondant finner du nederst i dette innlegget. Hjertene med bokstavene har jeg festet på spaghetti som jeg har malt. Stikk ut et hjerte i fondant, trykk spaghetti litt ned i hjertet, pensle på litt vann eller spiselig lim og legg et annet hjerte over. La det tørke liggende minst ett døgn før bokstaver skrives på med spiselig penn. Hamstrene har jeg modellert og deretter malt for hånd med pastafarger blandet ut i sprit. Alkoholen fordamper og avgir ingen smak. Å male på fondant gir et annerledes uttrykk og mer liv til figurene enn å kna fondanten inn med farge – anbefales om man trives med malerpensel.

6 thoughts on “Hamsterkake

 1. […] Under marsipanpynten gjemmer det seg en sjokoladekake – Annas sjokoladekake, en saftig og stabil kake som passer fint å trekke med marsipan. Kaken er dynket med syrlig bringebærsaus, og er fylt med bringebærmousse og sjokoladesmørkrem. […]

 2. […] syrlig bringebærsaus, og fylt med bringebærmousse og friske bringebær. Kaken er smurt opp med vaniljesmørkrem og trukket med Odens ekstra hvit […]

 3. […] bringebærsaus og fylt med tre lag bringebærmousse og friske bringebær. Kaken er smurt opp med vaniljesmørkrem og trukket med marsipan. Sykkelruten er formet i marsipan og marsipanen er malt for hånd i med […]

 4. […] bilde, så det ble en liten ugle og blomster ved siden av. Under marsipanen er det tre lag med sjokoladekake og to lag med sjokoladesmørkrem […]

Leave a Reply