Sjokoladefondant

sjokoladefondant_sjokolade_fondant_dessert_bakemagi_4

Sjokoladefondant er noe av det enkleste man kan lage, og det smaker utrolig godt – om man liker sjokolade! Oppskriften på denne sjokoladefondanten er fra min mormor, og tar knappe tjue minutter å lage, inkludert steketiden. Bruk favorittsjokoladen, og server fondanten  med syrlige bær og iskrem – en perfekt dessert etter en bedre middag, eller om man bare har lyst på noe godt som ikke tar lange tiden å lage.

sjokoladefondant_sjokolade_fondant_dessert_bakemagi

Sjokoladefondant, 4-6 porsjoner

  • 125 gr smør
  • 125 gr sukker
  • 150 gr mørk sjokolade, gjerne 70% eller melkesjokolade for mildere smak
  • 1 ts vaniljesukker
  • 90 gr hvetemel
  • 4 egg

sjokoladefondant_sjokolade_fondant_dessert_bakemagi_1

Sett ovnen på 160 grader over- og undervarme.

Smelt smøret og ha i sukkeret. Knekk sjokoladen og ha den i en bolle. Hell over smør- og sukkerblandingen og rør om til sjokoladen har smeltet. Sikt inn hvetemel og vaniljesukker, og rør inn ett egg av gangen med en visp.

Smør 4-6 små ildfaste porsjonsformer eller muffinsformer godt med smør og strø over litt hvetemel. Fordel røren i formene, ca 2/3 opp i formen. Om fondanten skal serveres etter middag, kan man gjerne lage røren klar, ha den i formene, dekke de med plast og sette de i kjøleskapet. Ta de ut en times tid før de skal stekes.

Stek sjokoladefondanten midt i ovnen i 10-15 minutter, avhengig av egenskapene ovnen din har. Jeg steker i 10-11 minutter. Stek til de er faste utenpå og fortsatt bløte inni.

La sjokoladefondanten stå et par minutter i formen før de hvelves over på fat. Dryss over litt melis, og server med friske bær og vaniljeis mens fondanten enda er varm. Har du god tid, kan du jo prøve denne gode og hjemmelagde vaniljeisen.

sjokoladefondant_sjokolade_fondant_dessert_bakemagi_2

Leave a Reply