Hvit sjokoladefromasj med pasjonsfrukt 

sjokoladefromasj_sjokolademousse_sjokolade_fromasj_pasjonsfrukt_pasjonsfruktcoulis_bakemagi_6

Fromasj med smak av hvit sjokolade og pasjonsfrukt servert med syrlig pasjonsfruktcoulis, er en god dessert der det søte møter det syrlige. Norgesglasset har kremkuler med smak av hvit sjokolade og pasjonsfrukt, og jeg har brukt disse i desserten fordi det er noe av det beste jeg vet (jeg er ikke sponset). Den kan selvsagt lages uten disse kremkulene om man ikke får tak i de.

sjokoladefromasj_sjokolademousse_sjokolade_fromasj_pasjonsfrukt_pasjonsfruktcoulis_bakemagi_3

Hvit sjokoladefromasj med smak av pasjonsfrukt, 4 porsjoner

 • 150 gr kremkuler med hvit sjokolade og pasjonsfrukt, eller 150 gr hvit sjokolade
 • 2 egg
 • 1 ss sukker
 • 1 ts vaniljesukker
 • 3 plater gelatin
 • 3 ss vann (erstattes med 3 ss pasjonsfruktsaus ved bruk av hvit sjokolade – se oppskrift lenger ned)
 • 1 dl kremfløte

Legg kremkulene eller den hvite sjokoladen i en glassbolle og smelt de over vannbad (kok opp en kjele med vann, ta den av platen  og sett glassbollen over – pass på så den ikke berører vannet). Når sjokoladen er smeltet, rør massen jevn og la den avkjøles.

Legg gelatinplatene i kaldt vann i 7-8 minutter til de er myke. Klem vannet ut av gelatinen og rør de ut i 3 spiseskjeer varmt vann (bruk gjerne vann fra vannbadet) eller 3 spiseskjeer varm pasjonsfruktcoulis om man ikke bruker kremkuler med pasjonsfrukt. Rør godt så gelatinen løser seg ordentlig opp, og avkjøl væsken noe.

Skill eggeplommer og eggehviter i to ulike boller. Bruk en håndmikser eller kjøkkenmaskin og pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Pisk eggehvitene luftige og hvite. Snur man bollen opp-ned uten at eggehviten faller ut, er den ferdig. Pisk kremfløten.

Bland forsiktig eggedosisen i eggehviten så luften ikke slås ut. Ta 1/3 av eggehviteblandingen i den smeltede sjokoladen og bland godt med en slikkepott. Hell den utrørte gelatinen i kremfløten og bland godt. Tilsett dette i sjokoladeblandingen og bland sammen. Tilsett resten av eggehviteblandingen og vend dette forsiktig inn med slikkepott slik at mest mulig av luften fra eggehvitene beholdes.

Fordel fromasjen i en stor bolle eller fire porsjonsglass. Dekk bollen med plastfilm og sett kjølig i minst tre timer.

sjokoladefromasj_sjokolademousse_sjokolade_fromasj_pasjonsfrukt_pasjonsfruktcoulis_bakemagi_1

Pasjonsfruktcoulis, 4 porsjoner

 • 8 pasjonsfrukter
 • 2 ss sukker
 • 1 klype vaniljepulver eller frø fra 1/3 vaniljestang
 • 0,5 ts saft fra sitron
 • 0,5 dl vann

Del pasjonsfruktene i to og skrap ut innholdet i en liten kjele. Tilsett sukker, vanilje og vann, og la det koke opp under omrøring. Hell blandingen over en sil og press væsken gjennom mens steiner og fruktkjøtt blir liggende igjen i silen. Hell væsken tilbake i kjelen, tilsett 2 spiseskjeer vann og kok opp en gang til. Hell pasjonsfruktsausen over i en liten mugge og la den avkjøles før den settes kjølig.

sjokoladefromasj_sjokolademousse_sjokolade_fromasj_pasjonsfrukt_pasjonsfruktcoulis_bakemagi_4

Server sjokoladefromasjen med pasjonsfruktsausen og litt hakket hvit sjokolade eller kremkuler.

sjokoladefromasj_sjokolademousse_sjokolade_fromasj_pasjonsfrukt_pasjonsfruktcoulis_bakemagi_2

God helg, og titt gjerne innom Bakemagi på Instagram og Facebook!

Leave a Reply