Pizzablomst

pizza_pizzablomst_pizzakrans_pizzawreath_pizzasnurrer_oppskrift_bakemagi_4

Kan du lage pizzasnurrer, kan du lage pizzablomst! Denne pizzablomsten lager du kjapt og enkelt – fyll den med favorittfyllet og server med en god salat! Vi liker det enkelt når det kommer til pizzafyll, så jeg har fylt pizzaen med tomatsaus, fersk basilikum, salami og mozzarella – bruk det du liker best.

pizza_pizzablomst_pizzakrans_pizzawreath_pizzasnurrer_oppskrift_bakemagi_5

Pizzakrans, 3-4 porsjoner

  • 15 gr fersk gjær, evnt 1/2 pose tørrgjær
  • 3 dl vann
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss rapsolje
  • 100 gr fullkornshvetemel, eller annet grovt mel
  • ca 300-400 gr hvetemel
  • Fyll etter ønske. Lag gjerne en enkel tomatsaus som ikke krever koking. Hell en boks hermetiske hakkede tomater over i en sil og la vannet renne av uten å røre i tomatene. Rør inn ferske eller tørkede urter som oregano, basilikum og timian i tomatene sammen med 1-2 fedd presset hvitløk. Smak til med salt og pepper.

pizza_pizzablomst_pizzakrans_pizzawreath_pizzasnurrer_oppskrift_bakemagi7

Rør ut gjær i lunkent vann som holder 20-25 grader. Bland saltet inn i fullkornshvetemelet, og tilsett dette og oljen i væsken. Tilsett hvetemel litt etter litt til deigen slipper bollen. Elt deigen godt sammen i kjøkkenmaskin eller for hånd, i minst ti minutter. Dekk bollen med plast og sett den på et lunt sted. La deigen heve i minst en time eller til den har nådd dobbel størrelse. Slå gjerne deigen ned en gang og la den heve opp igjen.

pizza_pizzablomst_pizzakrans_pizzawreath_pizzasnurrer_oppskrift_bakemagi

Strø litt mel på kjøkkenbenken og hvelv deigen ut av bollen. Kjevle deigen til et rektangel. Fyll bunnen med ønsket pizzafyll. Rull rektangelet sammen til en rull. Prøv å stram rullen litt etterhvert som du ruller den sammen slik at den holder formen best mulig. Når deigen er rullet sammen, løft den over på et stekebrett kledd med bakepapir og form til en krans ved å sette de to endene mot hverandre. Lag snitt i deigen med en skarp kniv, som når du skjærer til kanelsnurrer eller pizzasnurrer, men skjær bare gjennom halve deigen så hver snurrer fortsatt henger fast i hverandre.

pizza_pizzablomst_pizzakrans_pizzawreath_pizzasnurrer_oppskrift_bakemagi_2

Vri hver snurrer litt mot siden, slik at fyllet blir synlig. Dette kan være litt klissete om man har veldig tynt og rennende fyll, så bruk gjerne et litt fast fyll. Dekk pizzablomsten med plast og la den etterheve på et lunt sted i 20-30 minutter.

pizza_pizzablomst_pizzakrans_pizzawreath_pizzasnurrer_oppskrift_bakemagi_3

Pensle pizzablomsten med litt sammenpisket egg eller melk, og dryss over tørket oregano. Stek pizzablomsten på nederste rille på 220 grader over- og undervarme eller 200 grader varmluft i ca 30 minutter til den er gyllen og gjennomstekt. Stek den gjerne på bakesten for ekstra sprø bunn – la den da ligge på bakepapiret gjennom hele steketiden. Legg gjerne over et bakepapir på slutten av steketiden så pizzaen ikke blir for mørk. Legg pizzaen over på en rist når den er ferdig og la den avkjøles 2-3 minutter før servering. Server pizzablomsten med en god salat.

pizza_pizzablomst_pizzakrans_pizzawreath_pizzasnurrer_oppskrift_bakemagi_6

Pizzablomsten kan gjerne fryses. La den avkjøles helt og pakk den godt inn i plast. Ta den opp av fryseren og la den tine i kjøleskap eller romtemperatur. Lunk pizzaen på 180 grader varmluft i 15-20 minutter før servering, eller pakk den med som nistemat og nyt den kald.

 

Leave a Reply