Fylte hjerterundstykker

fylte_rundstykker_horn_hjerterundstykker_hjerter_ost_skinke_gjaerbakst_gjaerdeig_oppskrift_bakemagi_3

Halvgrove og myke hjerterundstykker fylt med mozzarella, spekeskinke, soltørkede tomater og fersk oregano! Godt til alle døgnets måltider og funker godt i matpakken om man er litt lei av brødskiver. Disse har jeg laget ved bruk av pepperkakeformer, men du kan selvsagt lage de som boller eller pizzasnurrere om du heller ønsker det. Deigen er laget med kefirmelk, som gjør baksten ekstra saftig og deiger med surmelk kan med fordel kaldheves for enda mer smak. Kaldheving kan du lese mer om i dette innlegget.

fylte_rundstykker_horn_hjerterundstykker_hjerter_ost_skinke_gjaerbakst_gjaerdeig_oppskrift_bakemagi_2

Fylte hjerterundstykker, ca 20 stk

  • 6 dl kefir, ta den gjerne ut av kjøleskapet 30 min før
  • 2 dl melk
  • 15 gr gjær, evnt 2 ts tørrgjær (jo mindre gjær du bruker, jo lengre hevetid kreves. Men du blir belønnet med at smaken blir bedre)
  • 2 egg
  • 3 ss akasiehonning eller annen flytende honning
  • 1,5 ts salt
  • 100 gr havregryn
  • 300 gr sammalt hvete fin
  • 800-900 gr hvetemel
  • 60 gr smør, romtemperert
  • Fyll
  • ca 400 gr mozzarella
  • 300-400 gr spekeskinke, kokt skinke eller røkt skinke
  • 150 gr soltørkede tomater, gjerne med olje/krydder
  • fersk oregano
  • Pensling
  • 1 egg
  • ca 200 gr jarlsberg eller annen smaksrik hvitost
  • tørket oregano

fylte_rundstykker_horn_hjerterundstykker_hjerter_ost_skinke_gjaerbakst_gjaerdeig_oppskrift_bakemagi

Ha kefiren i en bakebolle, og tilsett havregrynene. La dette svelle i ca 15 minutter. Varm opp melken til ca 30 grader og ha denne over i kefir- og havregrynsblandingen. Tilsett egg, honning og gjær. Bland salt inn i det sammalte melet og tilsett dette i deigen. Elt i kjøkkenmaskin og tilsett 2/3 av hvetemelet. Juster med mer hvetemel til deigen er smidig og slipper bollen. Elt deigen godt i kjøkkenmaskin eller for hånd i minst ti minutter. Tilsett smør i terninger og elt det godt inn i deigen. Dekk deigen med plast, sett den på et lunt sted og la den heve i ca en og en halv time eller til den når dobbel størrelse.

fylte_rundstykker_horn_hjerterundstykker_hjerter_ost_skinke_gjaerbakst_gjaerdeig_oppskrift_bakemagi_4

Hvelv deigen ut på et melet underlag og kjevle deigen ut til en stor leiv med en tykkelse på ca 0,5 cm. Stikk ut hjerter med en pepperkakeform. Legg godt med ost, skinke, soltørkede tomater og fersk oregano på av halvparten av hjertene. Legg  de andre hjertene over fyllet og klem endene sammen slik at fyllet lukkes inni deigen. Legg de fylte hjertene med på et stekebrett kledd med bakepapir. Dekk hjerterundstykkene med plast og la de etterheve i ca 30-40 minutter.

fylte_rundstykker_horn_hjerterundstykker_hjerter_ost_skinke_gjaerbakst_gjaerdeig_oppskrift_bakemagi_5

Pisk et egg og pensle de fylte rundstykkene. Strø over revet ost og tørket oregano. Stek rundstykkene midt i ovnen, på 220 grader over- og undervarme eller 200 grader varmluft, i ca 15-20 minutter. Legg gjerne et bakepapir over rundstykkene underveis dersom de blir litt mørke. Rundstykkene er ferdige når  det kommer en hul lyd når du banker lett på undersiden.  Avkjøl rundstykkene på rist under et klede.

fylte_rundstykker_horn_hjerterundstykker_hjerter_ost_skinke_gjaerbakst_gjaerdeig_oppskrift_bakemagi_6

De fylte hjertene kan gjerne fryses. La de avkjøles helt før de pakkes godt inn i plast og fryses ned. La de tine i romtemperatur og lunk de på varmluft 150 i ca 10 minutter rett før servering, eller pakk de med i nistepakken og spis de kalde.

Leave a Reply