Pizzahjerter

pizzahjerte_pizza_valentinsday_morsdag_bakemagi_3

Det er både morsdag og valentinsdag til helgen – hva med å servere hjerteformet minipizza til en du er glad i? Pizzahjertene er fine porsjonspizzaer som gjerne kan fryses, og de er supre å ta opp samme morgen, og nytes som niste.

pizzahjerte_pizza_valentinsday_morsdag_bakemagi

Pizzahjerter, ca 2 langpannepizzaer

  • 15 gr fersk gjær (1/3 pose tørrgjær)
  • 3 dl vann
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss rapsolje
  • 200 gr tipo 0-mel (pizzamel)
  • 100 fullkornshvetemel
  • 100-150 gr hvetemel

Her kan man bruke det melet man ønsker. Jeg foretrekker litt pizzamel i deigen da dette gir en ekstra sprø skorpe, og hvete- eller speltmel for bedre smak. For å gjøre pizzaen litt sunnere, bruker jeg gjerne finmalt rug eller fullkornshvetemel.

pizzahjerte_pizza_valentinsday_morsdag_bakemagi_2

Rør ut fersk gjær i lunkent vann som holder 20-25 grader. Brukes tørrgjær, blandes dette inn i de tørre ingrediensene. Tilsett resten av ingrediensene, men hold igjen litt av hvetemelet og tilsett litt etter litt til deigen slipper bollen. Elt deigen godt sammen i kjøkkenmaskin eller for hånd, i minst ti minutter. Dekk bollen med plast, sett den på et lunt sted og la deigen heve i minst en time eller til deigen har nådd dobbel størrelse. Slå gjerne deigen ned en gang og la den heve opp igjen.

Hvelv deigen ut på et melet underlag og kna den godt. Kjevle deigen ut til en stor leiv med en tykkelse på ca 0,5 cm. Stikk ut hjerter med en stor pepperkakeform eller skjær til for hånd. Lag gjerne en sjablong av papir, legg den på deigen og skjær rundt. Legg hjertene over på stekebrett kledd med bakepapir. Fyll pizzaen med ønsket fyll.

Stek pizzahjertene i 8-12 minutter midt i ovnen på 230 grader over og undervarme eller 210 grader varmluft. Jeg foretrekker å steke på pizzastein for ekstra sprø bunn, og da reduseres steketiden noe. Følg med – det går fort fra passe stekt til overstekt. Sett pizzasteinen i kald og varm ovnen opp på høyeste temperatur i en time. Senk temperaturen til 250 grader når pizzahjertene settes inn. Jeg lar pizzahjertene ligge på bakepapir et par minutter i begynnelsen av steketiden og drar det ut når bunnen har dannet skorpe.

pizzahjerte_pizza_valentinsday_morsdag_bakemagi_4

Pizzahjertene kan gjerne fryses. Avkjøl hjertene på rist, pakk de i plast og fryse de ned. Ta pizzahjertene opp av fryseren og la de tine i romtemperatur. Lunk pizzahjertene på 150 grader varmluft i 8-10 minutter før servering.

 

 

Leave a Reply