Frosne yoghurtbiter

yoghurtis_frossenyoghurt_yoghurtbar_frozen_yogurt_yogurt_icecream_oppskrift_bakemagi_3

Om du vil ha et litt sunnere alternativ til all iskremen vi gjerne spiser i løpet av sommeren, er frossen yoghurt både enkelt og raskt å lage. Bruk ønsket yoghurt og smaksett den med nøtter, bær, sjokolade eller det du måtte ønske.

yoghurtis_frossenyoghurt_yoghurtbar_frozen_yogurt_yogurt_icecream_oppskrift_bakemagi_2

Frosne yoghurtbiter med sitron og pistasj

  • 700-800 gr sitronyoghurt (to store beger eller 5-6 små)
  • 60-100 gr pistasjnøtter
  • skall av en sitron, kun det gule

yoghurtis_frossenyoghurt_yoghurtbar_frozen_yogurt_yogurt_icecream_oppskrift_bakemagi

Grovhakk pistasjnøttene og bland 3/4 inn i yoghurten. Kle et fat eller en kakeform med plastfilm og spre yoghurten utover i et jevnt lag. Strø over resten av pistasjnøttene. Dekk yoghurten med plastfilm og sett den i fryseren i minst 4 timer eller til den har stivnet.

Ta yoghurten ut av fryseren og del den opp i biter med en kniv eller brekk den opp for hånd. Riv sitronskall over bitene og server – gjerne med friske bær og tørkede blomster.

yoghurtis_frossenyoghurt_yoghurtbar_frozen_yogurt_yogurt_icecream_oppskrift_bakemagi_4

Her har jeg brukt Yoplait Double 0% Limited Edition med sitron, appelsin og mandarin – da jeg er Buzzador og fikk muligheten til å testsmake denne, som har en god og frisk sitrussmak samt en silkemyk konsistens! Den flotte kunsten på emballasjen er nesten verdt kjøpet alene – man må jo komme i sommerstemning av de vakre blomstene?

Titt gjerne innom @bakemagi_ på Instagram for mer inspirasjon på kjøkkenet.

Leave a Reply