Tallpavlova med ostekrem

tallkake_marengs_pavlova_ostekrem_sjokoladeostekrem_bringebær_bursdag_bursdagskake_oppskrift_bakemagi_3

Det er mai og festmåned! Jeg har alltid likt mai – sommeren er rett rundt hjørnet og det er alltid noen koselige sammenkomster som krever kake! I år er mai enda bedre, vi feirer nemlig den aller første bursdagen til lillegullet vårt. I helgen ba vi inn til 1-årsfeiring og jeg lagde blant annet denne tallpavlovaen. Det er vel egentlig en marengskake siden den ikke inneholder eddik og maizenna, men det går jo nesten for det samme. Eller hva?

Denne har to lag marengs og er fylt med farget hvit sjokoladeostekrem og friske bringebær, og pyntet med pikekyss og jordbærblomster. Kremen gjør kaken veldig mektig og den blir aller best med masse friske bær inni og ved siden av. Om jeg skulle servert kun denne ene kaken, ville jeg heller ha fylt den med et friskere og syrligere fyll som bringebærmousse, jordbærmousse eller med vaniljekrem og fløtekrem, og masse bær.

tallkake_marengs_pavlova_ostekrem_sjokoladeostekrem_bringebær_bursdag_bursdagskake_oppskrift_bakemagi_2

Tallpavlova med sjokoladeostekrem og bringebær 

  • Marengstall (jeg fikk tre 1-tall og et brett med pikekyss)
  • 6 eggehviter, romtempererte
  • 300 gr (finkornet) sukker

 

  • Ostekrem med hvit sjokolade
  • 180 gr naturell kremost
  • 50 gr sukker
  • 0,5 ts vaniljesukker eller frø fra 1/4 vaniljestang
  • 1,5 dl kremfløte
  • 100 gr hvit sjokolade
  • 1,5 gelatinplater
  • 1-2 ss vann

 

  • Fyll og pynt
  • 300-400 gr bringebær
  • pikekyss
  • jordbærblomster eller andre spiselige blomster

tallkake_marengs_pavlova_ostekrem_sjokoladeostekrem_bringebær_bursdag_bursdagskake_oppskrift_bakemagi_5

Marengsen kan gjerne lages to-tre dager i forveien. Jeg har to stekeovner og har derfor stekt et brett i hver ovn. Men du kan nok fint steke to brett samtidig på 80 grader varmluft.

Forvarm ovnen til 85 grader over- og undervarme. Tegn tallet du ønsker på et bakepapir om du ikke vil lage for frihånd med sprøytepose (husk å måle etter serveringsfatet du vil bruke). Marengsen vil vokse litt under steking, så beregn litt ekstra plass med tanke på serveringsfat. Legg tallet under stekepapiret, sett gjerne stekepapiret fast til kjøkkenbenken med litt teip så det ikke flytter på seg.

Pisk eggehvitene i en kjøkkenmaskin eller med en håndmikser på medium hastighet, til de begynner å skumme. Tilsett sukker i eggehviteskummet litt etter litt, pisk godt mellom hver gang. Pisk til stiv, blank og silkemyk marengs – dette tar gjerne 15-20 minutter på medium hastighet.

Ha marengsen over i en sprøytepose eller brødpose, klipp hull og sprøyt ut fine marengstopper over tallet på bakepapiret. Flytt bakepapiret over på et stekebrett (husk å fjern teipen om du har brukt det) og legg et nytt bakepapir over tallet, og gjenta prosessen. Om du har marengs til overs, kan du feks farge den med litt pastafarge og lage pikekyss til pynt.

Sett marengsbunnene på nederste rille i stekeovnen, og la de steke i ca tre timer. Siden marengsen skal tørke mer enn den skal steke, tar det litt tid. Avkjøl marengsen i stekeovnen, gjerne over natten. La marengsen stå i stekeovnen eller ha den i en tett boks fram til servering.

tallkake_marengs_pavlova_ostekrem_sjokoladeostekrem_bringebær_bursdag_bursdagskake_oppskrift_bakemagi_4

Lag sjokoladeostekremen 3-4 timer før servering. Da blir den litt fastere og renner ikke utover marengsen. Legg gelatinplater i kaldt vann i 7-10 minutter. Smelt sjokolade over vannbad ved å koke opp vann i en kjele, sett en mindre glassbolle på kjelen (pass på så bollen ikke berører vannet –  da unngår du at sjokoladen blir kornete) og ha hakket sjokolade i bollen. Rør rundt til sjokoladen har smeltet.

Pisk kremost, sukker og vaniljesukker/frø til en jevn krem, bruk gjerne en håndmikser. Pisk kremfløten myk, men ikke stivpisket og tilsett deretter ostekremen. Pisk forsiktig til kremen er jevn og fri for klumper.

Klem vannet ut av gelatinplatene og rør de ut i 1-2 spiseskjeer med varmt vann. Vend dette og den smeltede sjokoladen inn i ostekremen. Tilsett ønsket pastafarge om du vil farge kremen. Ha kremen over i en sprøytepose, lukk posen og legg den i kjøleskap fram til servering.

tallkake_marengs_pavlova_ostekrem_sjokoladeostekrem_bringebær_bursdag_bursdagskake_oppskrift_bakemagi_7

Pynt kaken rett før servering for å unngå våt og myk marengs. Legg det ene marengstallet på et kakefat og sprøyt ut små topper med sjokoladeostekrem. Legg godt med friske bringebær over kremen, trykk de litt ned i kremen. Dekk bærene med mer krem. Legg det siste marengstallet forsiktig over kremen. Pynt med pikekyss, bringebær og jordbærblomster.

tallkake_marengs_pavlova_ostekrem_sjokoladeostekrem_bringebær_bursdag_bursdagskake_oppskrift_bakemagi_1

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s