Brownie med sjokolademousse

sjokolademoussekake_sjokoaldemousse_brownie_sjokoladekake_mousse_pistasjnøtter_kake_dessert_oppskrift_bakemagi_7

En mektig kake som passer godt til de av oss som ikke kan få nok av sjokolade! Brownie med pistasjnøtter og melkesjokolademousse,  pyntet med hvit sjokolade, hakkede pistasjnøtter og tørkede blomster. Lag gjerne browniebunnen kvelden før du lager sjokolademoussen, da det tar litt tid å avkjøle bunnen.

sjokolademoussekake_sjokoaldemousse_brownie_sjokoladekake_mousse_pistasjnøtter_kake_dessert_oppskrift_bakemagi_5

Brownie med sjokolademousse, 20-24 cm rund springform

  • Brownie
  • 225 gr smør
  • 3 egg
  • 375 gr sukker
  • 125 gr hvetemel
  • 1ts vaniljesukker eller frø fra en halv vaniljestang
  • 6 ss kakao (reduser mengden noe om du bruker bakekakao)
  • 1 klype salt
  • 60 gr usaltede pistasjnøtter, grovhakket
  • Melkesjokolademousse
  • 3 dl kremfløte
  • 200 gr melkesjokolade
  • 3 gelatinplater
  • Pynt
  • 50-100 gr hvit sjokolade, avhengig av hvor mye du ønsker å pynte
  • 50 gr hakkede pistasjnøtter
  • spiselige blomster

sjokolademoussekake_sjokoaldemousse_brownie_sjokoladekake_mousse_pistasjnøtter_kake_dessert_oppskrift_bakemagi_3

Smelt smør i en liten kjele. Bland egg og sukker kjapt sammen, bruk gjerne en håndmikser. Tilsett det smeltede smøret. Sikt inn hvetemel, vaniljesukker/vaniljefrø, kakao og salt, og bland det godt inn til en jevn røre. Rør inn grovhakkede pistasjnøtter.

Kle springformen med bakepapir og hell røren over. Stek kaken på nederste rille på 180 grader, 45-55 minutter – avhengig av størrelse på springformen din, egenskapene til stekeovnen din og hvor lite stekt du ønsker kaken. Kaken skal være seig i kantene og myk, nesten rå inni. Jo videre form, jo flatere kake og dermed kortere steketid.

Avkjøl kaken i formen.

sjokolademoussekake_sjokoaldemousse_brownie_sjokoladekake_mousse_pistasjnøtter_kake_dessert_oppskrift_bakemagi_4

Når brownien er helt avkjølt, lager du sjokolademoussen. Legg gelatinplatene i kaldt vann og la de ligge i ca 10 minutter. Varm opp en dl fløte, til den er rett under kokepunktet. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør de ut i den varme fløten. Grovhakk sjokoladen og hell den varme fløten over sjokoladen. Rør godt til sjokoladen har smeltet og du har fått en jevn sjokoladesaus. Pisk resten av fløten til en myk krem (ikke stivpisket) og vend sjokoladesausen inn i kremen.

Dekk den samme springformen du lagde brownien i med nytt bakepapir eller konditorplast langs sidene, og legg brownien tilbake i formen. Fordel sjokolademoussen i et jevnt lag over brownien, dekk kaken med plast og sett den i kjøleskap i 4-5 timer eller gjerne natten over.

sjokolademoussekake_sjokoaldemousse_brownie_sjokoladekake_mousse_pistasjnøtter_kake_dessert_oppskrift_bakemagi_6

La kaken stå i romtemperatur i ca 30-45 min før servering så brownien blir litt mykere.  Smelt hvit sjokolade over et vannbad og ha den over i en liten sprøytepose eller brødpose. Klipp et lite hull og sprøyt ut en liten kant langs kaken. Dryss over grovhakkede pistasjnøtter (sjokoladen stivner fort, så her gjelder det å være kjapp) og pynt med spiselige blomster om du ønsker det.

sjokolademoussekake_sjokoaldemousse_brownie_sjokoladekake_mousse_pistasjnøtter_kake_dessert_oppskrift_bakemagi_2

Så lenge det er god holdbarhet på fløten, holder kaken seg fint 2-3 dager i kjøleskap – om den ikke blir spist opp innen den tid da 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s