Horn med havremel

horn_havre_havrehorn_gjaerbakst_rundstykker_havrerundstykker_oppskrift_bakemagi_3

Luftige og saftige horn er alltid en slager hjemme hos oss, og om du erstatter litt av hvetemelet med havremel blir de enkelt litt sunnere. Istedenfor horn kan du selvsagt forme deigen som rundstykker – smak og behag.

horn_havre_havrehorn_gjaerbakst_rundstykker_havrerundstykker_oppskrift_bakemagi

Horn, ca 24 stk

  • 8 dl melk
  • 1 ss sukker
  • 20 gr fersk gjær
  • 2 egg
  • 1,5 ts salt
  • 400 gr havremel (evnt mal havregryn i blender)
  • ca 700-900 gr hvetemel
  • 80 gr smør, romtemperert
  • 1 egg
  • valmuefrø

horn_havre_havrehorn_gjaerbakst_rundstykker_havrerundstykker_oppskrift_bakemagi_2

Varm opp melken til den holder 20-25 grader og hell den over i en bakebolle. Tilsett havremel og la det svelle i 10-15 minutter. Tilsett gjær, sukker og egg. Elt inn salt og halvparten av hvetemelet. Tilsett hvetemel til deigen er smidig og slipper bollen. Elt godt på medium hastighet i ca ti minutter.  Tilsett smør i terninger og elt deigen til smøret har blandet seg godt inn i deigen. Dekk bollen med plast og sett til heving på et lunt sted. La deigen heve i minst en time, eller til den når dobbel størrelse. Gjærdeig med havremel må gjerne heve litt lenger enn fin gjærdeig med kun hvetemel.

Hvelv deigen ut på et melet underlag, og del den i tre like store emner. Kjevle hvert emne til en sirkel med en tykkelse på ca 0,5-1 cm. Del sirkelen inn i åtte trekanter, bruk gjerne et pizzahjul. Rull deigen fra den brede siden og innover mot spissen. Legg hornene med spissen ned, på en stekeplate med bakepapir. Form hornene ved å bøye hver side mot hverandre slik at de danner en halvmåne. Dekk hornene med plast og la de etterheve i ca 45 minutter.

horn_havre_havrehorn_gjaerbakst_rundstykker_havrerundstykker_oppskrift_bakemagi_6

Pensle hornene med et sammenvispet egg og strø over valmuefrø eller havregryn. Stek hornene midt i ovnen på 220 grader over- og undervarme eller 200 grader varmluft i 13-15 minutter. Hornene er ferdige når de er gylne og man hører en hul lyd når man dunker lett på undersiden. Avkjøl hornene på rist, under et håndkle.

horn_havre_havrehorn_gjaerbakst_rundstykker_havrerundstykker_oppskrift_bakemagi_4

Hornene kan gjerne fryses. Pakk de godt inn i plast når de er avkjølt og frys ned. La de tine i romtemperatur og lunk de på 150 grader varmluft i 3-4 minutter rett før servering.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s