17. mai-horn

17.mai_hvetehorn_horn_fyltehorn_bringebær_blåbær_bjørnebær_hvitsjokolade_sjokolade_gjærbakst_bolledeig_gjærdeig_oppskrift_bakemagi_4

Fargerike 17. mai-horn fylt med hvit sjokolade og ferske bringebær, blåbær og bjørnebær! Lag de som boller eller som horn, og fyll med de bærene og den sjokoladen du liker best – gjærbakst er alltid et godt alternativ til alle kakene på 17. mai! Frister det heller med vaniljehorn, finner du oppskrift på det her.

17.mai_hvetehorn_horn_fyltehorn_bringebær_blåbær_bjørnebær_hvitsjokolade_sjokolade_gjærbakst_bolledeig_gjærdeig_oppskrift_bakemagi_3

17. mai-boller, ca 24 stk

  • 6 dl melk
  • 20 gr fersk gjær
  • 2 egg
  • 160 gr sukker
  • 3 ts kardemomme
  • 0,5 ts salt
  • ca 1200-1400 gr hvetemel
  • 180 gr smør, romtemperert
  • Fyll
  • 1 kurv bringebær
  • 1 kurv blåbær
  • 1 kurv bjørnebær
  • 150 – 200 gr hvit sjokolade, finrevet/finhakket
  • Pensling
  • egg, sammenpisket
  • kakestrø, flaggfarger

17.mai_hvetehorn_horn_fyltehorn_bringebær_blåbær_bjørnebær_hvitsjokolade_sjokolade_gjærbakst_bolledeig_gjærdeig_oppskrift_bakemagi_2

Varm opp melk til den holder 20-25 grader og hell den over i en bakebolle. Rør ut gjær og tilsett egg. Bland sukker, kardemomme, salt og halvparten av melet, og tilsett dette i deigen.  Juster med mer mel til deigen er smidig og slipper bollen. Elt deigen godt i kjøkkenmaskin eller for hånd i minst ti minutter. Tilsett smør i terninger og elt det godt inn i deigen. Dekk bollen med plast og sett til heving på et lunt sted. La deigen heve i minst en time, eller til den når dobbel størrelse.

Skyll og tørk bærene. Hakk eller riv sjokoladen fint. Bruker du store biter sjokolade, vil den ikke smelte.

17.mai_hvetehorn_horn_fyltehorn_bringebær_blåbær_bjørnebær_hvitsjokolade_sjokolade_gjærbakst_bolledeig_gjærdeig_oppskrift_bakemagi

Hvelv deigen ut på et melet underlag, og del den i to like store emner. Kjevle hvert emne til en sirkel med en tykkelse på ca 0,5-1 cm. Del sirkelen inn i 10-12 snipper (trekanter -som når man deler en rund pizza), bruk gjerne et pizzahjul. Om du vil ha mønster som på disse hornene, kan du lage to-tre snitt i hver snipp. Legg ulike bær og sjokolade midt på den brede delen av trekanten. Rull deigen fra den brede siden og innover mot spissen. Hvis du ønsker at fyllet kapsles helt inn i deigen, kan du brette inn de to spissene inn mot fyllet og folde de så vidt over fyllet. Da får ikke hornene skarpe spisser, og fyllet renner ikke så lett ut. Legg hornene med den tynne spissen ned, på en stekeplate kledd med bakepapir. Form hornene ved å bøye hver side mot hverandre slik at de danner en halvmåne. Dekk hornene med plast og la de etterheve på et lunt sted i ca 45 minutter eller til de når dobbel størrelse.

Pensle hornene med sammenpisket egg og strø over kakestrø. Stek hornene midt i ovnen på 220 grader over- og undervarme eller 200 grader varmluft i 10-12 minutter. Anbefaler å legge over et bakepapir de siste minuttene slik at kakestrøet ikke endrer farge. Hornene er ferdige når de er gyllenbrune og har en litt hul lyd når du banker lett på undersiden. Avkjøl hornene på rist.

17.mai_hvetehorn_horn_fyltehorn_bringebær_blåbær_bjørnebær_hvitsjokolade_sjokolade_gjærbakst_bolledeig_gjærdeig_oppskrift_bakemagi6

17. mai-hornene kan gjerne fryses. Avkjøl de før de pakkes godt i plast og fryses ned. La de tine i romtemperatur en times tid og lunk de i ovnen på 150 grader varmluft i 4-5 minutter før servering.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s