Pizzakrans med fletter

pizza_pizzakrans_pizzaring_pizzarull_pizzablomst_pizzastjerne_pizzasnurrer_pizzaflette_pizzadeig_lørdagspizza_fredagspizza_bakemagi_6

Gjør litt ekstra ut av pizzakosen – lag en pizzakrans! Denne kransen lages enkelt om man kan flette helt vanlige fletter, og det tar bare noen få minutter mer av tiden din i forhold til å lage en langpannepizza.

pizza_pizzakrans_pizzaring_pizzarull_pizzablomst_pizzastjerne_pizzasnurrer_pizzaflette_pizzadeig_lørdagspizza_fredagspizza_bakemagi_7

Pizzakrans, 3-4 porsjoner

  • 15 gr fersk gjær, evnt 1/2 pose tørrgjær
  • 3 dl vann
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss rapsolje
  • ca 400-500 gr hvetemel, noe kan erstattes med grovere mel
  • Fyll etter ønske. Lag gjerne en enkel tomatsaus ved å steke en løk gyllen og myk i litt olje, tilsett 1-2 fedd hvitløk og 2 ss tomatpure. La dette surre et par minutter for å fjerne bitterheten i tomatpureen. Hell en boks hermetiske hakkede tomater over i en sil og la vannet renne av uten å røre i tomatene. Tilsett tomatene og ferske eller tørkede urter som oregano og basilikum, og la det putre sammen med løken og tomatpureen i ti minutter. Smak til med salt og pepper. Passer godt med det meste, som pepperoni og smakfull ost.

pizza_pizzakrans_pizzaring_pizzarull_pizzablomst_pizzastjerne_pizzasnurrer_pizzaflette_pizzadeig_lørdagspizza_fredagspizza_bakemagi_4

Rør ut gjær i lunkent vann som holder 20-25 grader. Bland saltet inn i halvparten av hvetemelet, og tilsett dette og oljen i væsken. Tilsett mel litt etter litt til deigen slipper bollen. Elt deigen godt sammen i kjøkkenmaskin eller for hånd, i minst ti minutter. Dekk bollen med plast og sett den på et lunt sted. La deigen heve i minst en time eller til deigen har nådd dobbel størrelse. Slå gjerne deigen ned en gang og la den heve opp igjen.

pizza_pizzakrans_pizzaring_pizzarull_pizzablomst_pizzastjerne_pizzasnurrer_pizzaflette_pizzadeig_lørdagspizza_fredagspizza_bakemagi_1

Strø litt mel på kjøkkenbenken og hvelv deigen ut av bollen. Kutt av en liten bit med deig, på størrelse med en plomme og legg til side. Kjevle resten av deigen til et rektangel. Fyll den ene halvdelen med ønsket pizzafyll. Bruk et pizzahjul eller en kniv og skjær remser som går opp i tre til fletting, på den andre halvdelen av deigen. Lag fletter ved å flette tre remser sammen.

pizza_pizzakrans_pizzaring_pizzarull_pizzablomst_pizzastjerne_pizzasnurrer_pizzaflette_pizzadeig_lørdagspizza_fredagspizza_bakemagi_2

Rull rektangelet sammen til en pølse, start på siden med fyllet. Prøv å stram rullen litt etterhvert som du ruller den sammen slik at den holder formen best mulig. Når pølsen er rullet sammen, løft pølsen over på et stekebrett kledd med bakepapir og form til en krans ved å sette de to endene mot hverandre. Kjevle ut den lille deigbiten du la til side og lag tre remser på samme størrelse som de remsene du skar ut til flettene. Lag en flette og legg den over skjøten på pizzakransen – la endene på fletten gå under kransen. Dekk kransen med plast og la den etterheve i 20-30 minutter.

pizza_pizzakrans_pizzaring_pizzarull_pizzablomst_pizzastjerne_pizzasnurrer_pizzaflette_pizzadeig_lørdagspizza_fredagspizza_bakemagi_5

Pensle kransen med litt sammenpisket egg eller melk. Stek pizzakransen på nederste rille på 220 grader over- og undervarme eller 200 grader varmluft i ca 30 minutter til den er gyllen og gjennomstekt. Legg gjerne over et bakepapir på slutten av steketiden så kransen ikke blir for mørk. Legg pizzaen over på en rist når den er ferdig og la den avkjøles 2-3 minutter før servering. Server pizzakransen med en god salat og dressing.

pizza_pizzakrans_pizzaring_pizzarull_pizzablomst_pizzastjerne_pizzasnurrer_pizzaflette_pizzadeig_lørdagspizza_fredagspizza_bakemagi_8

Pizzakransen kan gjerne fryses. La den avkjøles helt og pakk den godt inn i plast. Ta den opp av fryseren og la den tine i kjøleskap eller romtemperatur. Lunk pizzaen på 180 grader varmluft i 15-20 minutter før servering, eller spis den kald, som feks nistemat.

One thought on “Pizzakrans med fletter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s