Daim iskake med mandelbunn 

daimiskake_iskake_daim_sjokolade_sjokoladeiskake_kake_påske_påskekake_mandelbunn_bakemagi

Iskake er alltid et populært innslag på kakebordet! Oppskriften på denne iskaken med mandelbunn er fra min mormor, og består av bare fem ingredienser. Daimsjokoladen gir en god krunsj og passer godt til iskremen og mandelbunnen. Smaksett gjerne kaken med den sjokoladen du liker best, og server den gjerne med noen friske bær ved siden av.

daimiskake_iskake_daim_sjokolade_sjokoladeiskake_kake_påske_påskekake_mandelbunn_bakemagi4

Daim iskake, 24 cm springform

  • Bunn
  • 3 eggehviter
  • 150 gr sukker
  • 150 gr malte madler
  • Iskrem
  • 3 eggeplommer
  • 90 gr sukker
  • 3 dl fløte
  • 180 gr Daim (tre doble pakker, hold av en til pynt)

Her har jeg lagt mandelbunnen i en litt større springform enn den er stekt i. Når fyllet helles over, dekkes mandelbunnen og er ikke synlig før det skjæres i kaken. Kaken blir ikke så høy når man gjør dette, så om man ønsker en høyere kake, brukes samme formen man stekte mandelbunnen i. Man kan også fordele og steke mandelbunnrøren i to 15 cm springformer, og sette disse i hver sin 20 cm springform. Lag da dobbelt av fyllet.

daimiskake_iskake_daim_sjokolade_sjokoladeiskake_kake_påske_påskekake_mandelbunn_bakemagi2

Sett ovnen på 170 grader over- og undervarme, og kle springformen med bakepapir.

Ha eggehviter i en bolle og pisk de stive i en kjøkkenmaskin eller med en håndmikser. Tilsett litt og litt sukker underveis i piskingen. Pisk til stiv marengs. Dette tar gjerne 15-20 minutter. Mal mandlene i en blender eller foodprosessor. Ha mandlene over i marengsen og bland den godt inn med en slikkepott. Ikke rør mer enn nødvendig, da beholder man mest mulig luft i marengsen.

Hell røren i springformen. Stek kaken på nederste rille i 40-45 minutter, og la den avkjøles i formen. Løsne springformen og ta bunnen ut, og løsne den fra bakepapiret. Vask og tørk formen, og sett mandelbunnen tilbake i springformen, gjerne på et bakepapir dersom du ønsker å flytte kaken over på et serveringsfat når den er fryst. Det er også enklere å fjerne springformen fra iskaken om formen er kledd med bakepapir.

Grovhakk daimsjokoladen. Pisk eggeplommer og sukker til stiv eggedosis. Pisk kremfløten til stivpisket krem. Vend eggedosisen inn i kremen, og bland inn den grovhakkede sjokoladen. Hell kremblandingen over mandelbunnen. Dekk kaken med plast, og sett den i fryseren til den har stivnet, minst fem timer. Ta iskaken ut av fryseren ti minutter før servering, og fjern kakeringen ved å dra en skarp kniv langs kanten av iskaken. Gjør dette med en gang den tas ut av fryseren.

Pynt kaken gjerne med et dryss av grovhakket daimsjokolade og friske bær.

daimiskake_iskake_daim_sjokolade_sjokoladeiskake_kake_påske_påskekake_mandelbunn_bakemagi3

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s