Nanbrød

Nanbrød_nan_brød_indisk_gjærbakst_krydder_bakemagi3

Gode og myke nanbrød er et selvskrevent tilbehør til indisk middag, og det passer også godt til andre gryter og salater. Siden nanbrød ikke skal etterheves, er det både enkelt og lite tidkrevende å lage disse til middagen. Smaksett brødene med for eksempel tynne skiver av chili, ramsløkpure eller friske urter – da får de en ekstra piff!

Nanbrød_nan_brød_indisk_gjærbakst_krydder_bakemagi

Nanbrød, fire store

  • 25 gr fersk gjær, evnt 0,5 pose tørrgjær
  • 1 ss sukker
  • 1 dl lunken melk
  • 30 gr smeltet smør
  • 300 gr yoghurt naturell
  • 1 egg
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 450-550 gr hvetemel

Nanbrød_nan_brød_indisk_gjærbakst_krydder_bakemagi2

Lunk melken, rør ut gjær og tilsett sukker. Bruker man tørrgjær, rør denne sammen med melk og sukker, og la det stå i femten minutter til det bobler svakt i væsken.

Tilsett smør, yoghurt og egg, og halvparten av hvetemelet blandet med bakepulver og salt. Elt deigen godt i kjøkkenmaskin eller for hånd og tilsett mer mel til deigen er smidig og slipper bollen. Dekk deigen med plast og sett til heving på lunt sted i en times tid, eller til deigen når dobbel størrelse.

Strø litt mel på kjøkkenbenken og hvelv deigen ut av bollen. Del deigen inn i ønsket antall emner. Smakstilsett emnene om du ønsker det. Bruk chili, ramsløk, hvitløk, basilikum eller det du liker best. Krydder kan være greit å kna inn i deigen før den kjevles, eller pensle litt olivenolje på ferdig kjevlet brød og strø over krydder.

Kjevle emnene tynne, ca 0,5 cm. Legg de på et stekebrett kledd med bakepapir og sett stekebrettet på øverste eller nest øverste rille i ovnen. Stek de på høyeste temperatur ovnen din har, gjerne under grillelement, i 5-8 minutter. Flytt brødene ned en rille om de blåser seg opp og treffer grillelementet. Følg med, det går fort fra perfekt til svidd.

Har man en bakesten, kan man med fordel bruke denne til å steke på. Varm opp stenen en times tid før brødene skal stekes, og legg brødene direkte på stenen. Bakesten gir en ekstra sprø bunn og brødene blir gjerne ferdig stekt på litt kortere tid.

Ta brødene ut av ovnen og avkjøl de på rist.

Nanbrød_nan_brød_indisk_gjærbakst_krydder_bakemagi4

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s